Striimaus/biljardi.org

Kaisabiljardiin liittyvä keskustelu (säännöt, välineet, kilpailutoiminta yms.)

Valvojat: Tube, Johnny Boyh, Markku Ryytty, Tommi Lamminaho

Vastaa Viestiin
Jussi58
Viestit: 32
Liittynyt: 14:21 05.10.2022

Striimaus/biljardi.org

Viesti Kirjoittaja Jussi58 »

Miten olette toteuttaneet kerhoissa striimauksen ja Biljardi.org tulospalvelun. Olemme siirtymässä Kyminsuun Kaisaklubilla nykyaikaan ja aikomus on kohtapuolin hommata pöydille tabletit, joiden näyttö upotetaan (Joni) striimiin. Eli tarkoitus on hommata jokaiselle pöydälle omat kamerat, ja pöydille siis tabletit, nykyään striimataan kolmella Microsoftin kameralla viittä pöytää ja käytetään OBS:ää sekä päivitetään manuaalisesti pisteitä obsiin joka on työlästä. Eli millaisia kameroita käytätte, ja mitä ohjelmaa striimaukseen OBS varmasti toimii, mutta miten striimin näkyminen viideltä pöydältä esim.kannettavaan tietokoneeseen. Kertokaas omia ratkaisuja niin kloonataan paras tapa.

Juha: Valokuvaaja, kokki, siistijä, keppivastaava, pöytäasentaja, ym. puuhamies ;)
lasse
Viestit: 3
Liittynyt: 18:08 16.02.2020

Re: Striimaus/biljardi.org

Viesti Kirjoittaja lasse »

Kunhan ette tee niin kuin jossain virityksissä, että pisteet tulee minuutti ennen elävää kuvaa. Saahan sen alaframen toki pois, mutta ois ne pisteetkin kiva tietää.
Jussi58
Viestit: 32
Liittynyt: 14:21 05.10.2022

Re: Striimaus/biljardi.org

Viesti Kirjoittaja Jussi58 »

Muistan kyllä yhdet kisat missä näin oli, mutta se johtuu siitä että striimi tulee viiveellä ja tulokset reaaliajassa. Eli ne pisteet on upotettu siihen striimiin ja striimi kun lähtee eteenpäin palvelimelle ja palaa sieltä kuluu aikaa, jotenkin näin. En tiedä mikä tähän olisi ratkaisu, varmaan joku kertoo samalla kun kertoo mitä ratkaisua itse käyttää omalla kerholla striimaukseen/tulospalveluun.
Mika Salonen
Viestit: 86
Liittynyt: 15:09 19.02.2020
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Striimaus/biljardi.org

Viesti Kirjoittaja Mika Salonen »

Kaisan osalta tämä striimausasia ei varsinaisesti liity Biljardi.org-palveluun. Jotkut kisajärjestäjät ovat halunneet, että yhdistetään liiton kisoissa käytetty Kaisa Score ja livestriimien videokuva, jolloin Biljardi.orgiin on tehty videosivuja, jotka näyttävät videokuvan ja Kaisa Scoren pistetiedot sellaisenaan. Tällöin pelipaikkojen tehtäväksi on jäänyt esim. viiveen minimointi, koska kuten sanottua, videokuva ja Kaisa Scoren pistetiedot on näytetty sellaisenaan. Kaisa Score ei ole Biljardi.org-palvelun tekijän toteuttama systeemi, mikä tarkoittaa sitä, että Biljardi.orgin tekijällä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa esim. videokuvan ja Kaisa Scoren pistetietojen väliseen eritahtisuuteen tai viiveeseen.

Kaisa Scoressa on mahdollisuus päivittää tuloksia tableteilla. Esim. OBS:llä Kaisa Scoren tableteilla päivitetyt pisteet saadaan tällöin osaksi videokuvaa, jolloin ei esiinny eritahtisuutta videon ja tulosten kanssa vaan ne toimivat samalla tahdilla.

Kaisassa käytössä ovat olleet Kaisa Score ja muut muiden tekemät systeemit. Ei niinkään Biljardi.org, jos mietitään striimauksia.

Biljardi.orgin tekijänä allekirjoittaneella on kyllä osaamista ja kokemusta esim. pool-biljardin EM- ja MM-kilpailuiden tulospalveluista sekä tulosten yhdistämisestä osaksi livestriimejä. Osaamisen painottuessa tulospuolelle varsinaiset videoinnit ovat hoitaneet sen puolen ammattilaiset. Ja mitä tulee Biljardi.orgiin, niin sen tulospalvelua on hyödynnetty aiemmin varsinkin pool-biljardissa TV-lähetyksissä, kun esim. Finnish Pool Tourin osakilpailuita on näytetty IS-TV:llä tai AlfaTV:ssä.
Resulttia Solutions - urheilun tulospalvelujärjestelmät
Biljardi.org - biljardia livenä netissä ja mobiilissa
Café & Club Pool Room (Room) - se kotoisampi biljardisali, Tampere
Tampereen firmabiljardiliiga - kolmihenkisille joukkueille syksystä kevääseen
Puhveli
Viestit: 799
Liittynyt: 10:18 14.02.2020

Re: Striimaus/biljardi.org

Viesti Kirjoittaja Puhveli »

lasse kirjoitti: 16:05 17.03.2023 Kunhan ette tee niin kuin jossain virityksissä, että pisteet tulee minuutti ennen elävää kuvaa. Saahan sen alaframen toki pois, mutta ois ne pisteetkin kiva tietää.
Puhveli-klubilla on Nest kamerat, jotka on tarkoitettu turvakameroiksi.
You-tube kamerat vaativat jokaiselle kameralle oman kovalevyn ja kun niitä on klubilla 6 kpl ei rahkeet riitä niin monen PC.n hallitsemiseen.
Näissä Nest kameroissa nuo pisteet näkyvät aiemmin.
On kuitenkin mukavampi seurata pelejä tietäen pistetilanteen kun ettei ei pisteitä näy ollenkaan.
Jarmo Tainio . p. 050 553 4895
Jussi58
Viestit: 32
Liittynyt: 14:21 05.10.2022

Re: Striimaus/biljardi.org

Viesti Kirjoittaja Jussi58 »

Kiitos Jarkka ja muut infosta, minun osaltani tämän asian puiminen on ohi, seuraajani jatkaa varmasti tästä.
Terwa Biljardi Oulu
Viestit: 321
Liittynyt: 09:50 12.02.2020

Re: Striimaus/biljardi.org

Viesti Kirjoittaja Terwa Biljardi Oulu »

Meillä on Logitechin C922 Pro Stream -kameroita ja ohjelmana on OBS. Yksi kannettava hoitaa kahta kameraa. Koneissa on suositeltavaa olla kunnollinen näytönohjain, jotta ne jaksavat pyörittää useampaa striimiä.

Saku Kaikkonen
Vastaa Viestiin